STEM – Franky de robot.

Juf vertelde het verhaal ‘Franky’, dit gaat over een robot die gecreëerd werd door een kindje. Dat vonden we zo cool dat we dat zelf ook wilden doen. Maar juf had wel een belangrijke voorwaarde: het hoofd van de robot moest kunnen draaien van links naar rechts! Wij moesten dus op onderzoek gaan.. Gelukkig hadden we een groot aanbod van materialen dat de mama’s en papa’s meegegeven hadden voor onze activiteit, dankuwel!

In een donkere ruimte experimenteerden we met onze robots hoe we de schaduw groter of kleiner konden maken.

Nadien volgde nog een reflectiemoment waarop we mochten vertellen hoe we ervoor zorgden dat het hoofd van onze robot kon draaien, welke problemen we ondervonden en hoe wat dat opgelost hebben,… En we vertelden ook de naam van onze robot! Siry, Wally, Verry, Gaspaar, Ollie, Bliepbliep,… ze werden allemaal met trots voorgesteld. 🙂

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager