Appeltje rond voor in mijn mond!

Het thema Sneeuwwitje werd opgedeeld in deelthema’s. Het eerste deelthema was ‘de appel’.

We probeerden handige toestellen uit om een appel te verdelen in stukjes en het klokhuis te verwijderen: een appelverdeler en een appelboor. We proefden lekker zoete appels, maar ook zure. En de schillen? Die deden we in onze compostbak. En na een weekje gingen we kijken hoe de schillen veranderd waren. Van de geplukte appels uit de boomgaard persten we appelsap. Zo zo lekker! En wat een handig toestel! Dankjewel aan de opa van Olivia voor het lenen van de sapcentrifuge. 🙂

We ‘krullebolden’ een boom en maakten er een appelboom van. Iedereen maakte een heksje door gebruik te maken van verschillende vormen: een driehoek, een cirkel en een rechthoek. Juf gaf de opdracht om een heel gemene heks te creëren, net zoals in het sprookje van Sneeuwwitje. Het resultaat is best griezelig hoor! 🙂

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager