Naar de appelboomgaard.

Tijdens de eerste week van het thema Sneeuwwitje staat de appel centraal. Op de laatste dag van deze themaweek gingen we op bezoek naar de appelboomgaard het Hellebos in Pittem. De appelboerin toonde ons de weg naar de appelplukkers die aan het werk waren. Eerst dachten we dat we verkeerd waren, want we kwamen enkel perenbomen tegen. Maar uiteindelijk kwamen we uit bij de appelbomen, héél véél appelbomen. De takken hingen zwaar van de rijpe appels, mmmm! De appelboer toonde ons de pluktechniek. We keken goed hoe dat moet, want wij mochten elk een grote rode appel uitzoeken en zelf plukken. We kregen onze appel mee naar school van de boer en de boerin. Daar persten we in de klas vers appelsap van, wat was dat superlekker!!! Een hele grote dankjewel aan Rozet en Godfried van het Hellebos voor jullie gastvrijheid! We vonden het een onvergetelijke uitstap! 🙂

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager