Texture en Plastic Moov

In Texture leerde we heel veel over de vlasplant en over ondernemen.  Dat vlas zo’n interessante plant is, wisten we niet. Elk stukje wordt gebruikt o.a. in huizen om te isoleren, in de keuken als lijnzaadolie, als schokdemper in fietsen en in linnenkledij. Er zit zelfs West-Vlaams vlas in de Amerikaanse dollar.  Vroeger werd vlas gebruikt om kant te maken. Tijdens het interactieve spel hadden we per groepje een onderneming die winstgevend moest blijven. Ondertussen leerden we het lange en moeilijke proces om van vlas een product te maken o.a. roten en zwingelen.

In de namiddag mochten in de workshop Plastic Moov met afval nieuwe producten maken. We hadden hiervoor veel afval nodig en machines. We maakten een flesopener, een gsm-houder en een modelauto.

Het was een leerrijke dag.

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager