Kerstviering

Het was reeds enkele jaren geleden, maar de kerstviering van vrijdag 23 december voor de lagere afdeling was geen gebedsdienst zoals anders, maar een échte eucharistieviering.

We konden opnieuw dankbaar beroep doen op Pr. Paul Luttun om deze viering voor te gaan, geassisteerd door diaken Marcel Derluyn. De leerkrachten van de 3e graad zorgden voor de voorbereiding en het goede verloop.

Kerstmis, feest van het licht. In woord, beeld en zang.

De 4 kaarsen van de adventskrans werden door diaken Marcel aangestoken.

Het “Lied van het licht” werd beluisterd.

Er waren twee toneeltjes (boodschap van Kerstmis: met warmte, liefde en zorgen voor elkaar, gespeeld door leerlingen van 5A + het kerstverhaal, gespeeld door leerlingen van 5B).

In de mooie homilie van Pr. Paul, waar hij een gloeilamp als symbool toonde, werden de leerlingen uitgedaagd om ook een licht voor elkaar te zijn.

En tot slot: enkele kerstwensen, waarbij we hopen dat het licht van Kerstmis mag schijnen voor allen.

Pr. Paul loofde de leerlingen voor hun aandacht, respect en medewerking tijdens de viering, ook bij het actief meebidden van een gebed, bij het meezingen van de liederen en bij het ontvangen van de communie.

Een pluim voor onze school!

Er werd gekozen voor een mix tussen klassieke en moderne kerstliederen. Het slotlied “This little light of mine”, met bijhorende dans, was de mooie afsluiter van een heel sfeervolle viering!

Nadien werd de opbrengst van de sponsorloop (2400 euro) verdeeld onder Welzijnsschakels (H. Godelieveparochie) en de Sint-Vincentiusvereniging (Kapelhoek) door hen elk een cheque van 1200 euro te overhandigen. Zo droegen onze leerlingen hun steentje bij om opnieuw een beetje armoede uit onze samenleving te bannen.

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager