appeltjes hier, appeltjes daar

Gekke Anna… Wat zat er verstopt onder haar trui? Balletjes? Nee hoor, Anna had appels verstopt, want dat vindt ze lekker en gezond. Appels hebben een kroontje, steeltje, een klokhuis met een pit en een lekkere gezonde schil. Heel soms woont er een diertje in de appel.  Je hebt rode en groene appels, zure en zoete appels. Dat konden we proeven en zag je aan onze gezichten.

We konden ook appels plukken van onze grote appelboom. Voorzichtig zijn op die grote ladder en de appels sorteren in de juiste mand! We hebben ook appels getekend rond een appel, grote en kleine appels in de juiste boom gekleefd en appels geteld.

En van al die appels kregen we ook wel een beetje zin in appelmoes. Maar hoe moet je dat nu maken. We gingen op ontdekking. Appel met suiker, nee dat is het toch niet. Wat water erbij? Of zouden we ze toch beter eerst schillen en in stukjes snijden. Anna wist hoe het moest en wij mochten haar helpen. Zelfs de afwas deden we zelf. Na al dat werken was het tijd om de appelmoes te proeven, appelmoes met brokjes en appelmousseline. Mmm… dat was lekker!

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager