Circus Zoemie Zoemie.

Steeds op de eerste dag van het nieuwe thema wordt alle hoekenverrijking aangebracht. Dé topper was natuurlijk de circushoek. We knutselden een affiche om reclame te maken voor ons circus Zoemie Zoemie. Elke dag was er om 11u een voorstelling. 😉 Aan de kassa kon er allerlei lekkers gekocht worden om tijdens de voorstelling op te eten. We leerden al een kassaticket opmaken en bedragen samentellen!

We oefenden verder met bevertje 4 (ik kijk goed) via visuele spelletjes: wat heeft de gekke clown veranderd en wat heeft de tovenaar weggetoverd? Ook oefenden we bevertje 5 (ik luister goed) via luisterspelletjes: klankkleuren van instrumenten en stemmen herkennen.

Een patroon maken met kleuren en vormen leerden we a.h.v allerlei spelletjes. Ook de achtergrond van onze zelfgetekende clown is in patroonvorm. Heb je gezien hoe goed wij allemaal een clown kunnen tekenen? We leerden dit door te schetsen met een tekenpotlood. Hierbij mogen we niet te hard duwen op ons potlood zodat we foute lijnen gemakkelijk kunnen weggommen. Nadien moesten we héél nauwkeurig de potloodlijnen overtrekken met zwarte stift, dit was een precisiewerkje!

Tijdens klassikale activiteiten werd letter P aangebracht, de P van Publiek en Piste. We leerden zoals een clown mime spelen: niet praten met woorden, maar uitbeelden met ons lichaam en gezichtsexpressie. Via het kijkboek ‘circus in de stad’ leerden we in zinnen beschrijven wat we precies op de prent zagen. Er werd ook terug veel Krullenbol gedaan, zowel bij juf Saskia als zelfstandig in de motoriekhoek. Hierbij leerden we werken met een lat, niet zo gemakkelijk. 🙂 Tijdens de godsdienstmomenten maakten we kennis met de gemene circusdirecteur meneer Venijn die helemaal niet goed voor de dieren van zijn circus zorgde!

Als afsluit van het thema deden we ‘circusyoga’. Daarna maakten we popcorn en keken we naar de beste circusartiesten van de wereld, namelijk Cirque de Soleil. We moesten hard lachen bij het toneel van de gekke clowns!

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager