Naar de appelboomgaard het Hellebos!

Tijdens de eerste week van het thema Sneeuwwitje staat de appel centraal. Op de laatste dag van deze themaweek gingen we op bezoek naar de appelboomgaard het Hellebos in Pittem. De appelboerin toonde ons de weg naar de appelplukkers die aan het werk waren. Onderweg kwamen we heel wat tegen: perenbomen, een geoogst maisveld, prei, konijnen, mooie landschappen,…. We lieten ons niet tegenhouden door de regen! Uiteindelijk kwamen we uit bij de appelbomen, héél véél appelbomen. De takken hingen zwaar van de rijpe appels, mmmm!! De appelboer toonde ons de pluktechniek. We keken goed hoe dat moet, want wij mochten elk een grote rode appel uitzoeken en zelf plukken. Samen lagen we aan 4,7kg appels op de weegschaal. We kregen onze appel mee naar school en kochten in de winkel vers geperst appelsap want dat wilden we heel graag es proeven, wat was dat superlekkker!!! Een hele grote dankjewel aan Rozet en Godfried van het Hellebos voor jullie gastvrijheid! We vonden het een onvergetelijke uitstap! Het ritje in de ‘appeltrein’ met de boer zal ons voor altijd bijblijven! 🙂

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager