Welkom – de gouden weken.

Tijdens de eerste weken van het schooljaar leerden we kennismaken met het reilen en zeilen in de Bijtjesklas. Welke hoekjes zijn er allemaal, wat is een kiesbord, hoe moeten we opruimen, leren foto’s nemen met de I-pad, hoe een schildersschort aantrekken,…. We leerden elkaar ook heel wat beter kennen met enkele kennismakingsspelletjes: wie ben jij, wat is jouw lievelingseten, heb je huisdieren,…?  En ook het schoolgebouw leerden we beter kennen a.h.v een fotozoektocht.

We maakten kennis met ‘Grote brutale Hippo’ en zijn onbeleefde manieren. Wij leren op een beleefde manier spreken tegen elkaar en op de juiste manier hulp vragen aan iemand. Asjeblieft en dankuwel zijn voor ons niet meer vreemd! 😉

Aan de groeimuur hangt het pictogram ‘ik zorg voor al het materiaal in mijn klas en school’. Want dat moeten we nog een beetje oefenen vindt juf. 😉

In de rugzak van de letterdief zat de allereerste letter, namelijk de W van Welkom.

We leerden ook al de eerste drie bevertjes kennen die voor een goeie werkhouding zorgen: ik zit stil, ik zwijg en ik steek mijn vinger op. En dat gaat al best goed hoor!

We zagen a.h.v een experimentje waarom het zo belangrijk is dat we onze handen wassen mét zeep. Dat was cool om te zien! We leerden ook het ‘handenwaslied’ van Kapitein Kletskoek. Dit kan je terugvinden op Youtube, we kunnen het al goed meezingen!

Onze supermooie zelf geknutselde verjaardagskronen liggen al netjes te wachten in de kast van juf tot de dag van onze verjaardag! We hadden zelfs al 2 jarigen in de maand september: Manon en Aurélie. Dikke proficiat meisjes!

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager