Lezing Marleen Nelen

Onze klas werd uitgekozen om naar een lezing te gaan van auteur Marleen Nelen in de ARhus bib. Dit was in het kader van de jeugdboekenmaand. Het was een boeiende en informatieve lezing. Ze vertelde niet alleen over zichzelf en over hoe haar boeken tot stand komen. Het begrijpen van kikvors- en vogelperspectief kwam ook aan bod. Ze toonde aan dit deze inzichten kunnen helpen om een verhaal effectiever te vertellen en de lezer op een boeiende manier bij het verhaal te betrekken.  Ze had het over het circus en Mussolini. Dit lijken misschien heel verschillende onderwerpen, maar beide zitten verweven in haar nieuwe boek: “Alles wat licht is”.  Het bijwonen van deze lezing was een geweldige manier om nieuwe ideeën op te doen en meer te leren over de wereld om ons heen.

Als MOS-school vinden we het belangrijk om ook tijdens uitstappen aandacht te besteden aan het verminderen van afval. We hanteren het principe van “Leave no trace”, wat betekent dat we geen afval achterlaten op de plek waar we zijn geweest. We zijn trots om te melden dat we dit principe strikt hebben nageleefd tijdens onze recente uitstap. Zoals u kunt zien op de foto’s gebruikten we herbruikbare flessen en brooddozen en hebben we geen afval achtergelaten. We hebben zelfs afval opgeruimd dat niet van ons was.

 

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager