Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Het tweede deelthema van Sneeuwwitje was de spiegel. We spiegelden houdingen en bewegingen, gingen aan de slag met een spiegelontdekdoos, zochten 7 dwergen die verstopt waren in de klas met de hulp van een spiegel, we spiegelden met materialen en vulden halve tekeningen aan. We deden dat allemaal supergoed zei juf!

Verder beluisterden we ook klassieke muziekscènes en probeerden we die te linken aan prenten uit het sprookje. We deden ook een heel leuk rijmspel met heksenhoedjes. En tijdens de deelgroepen hadden we in enkele hoeken een taakje dat we moesten afwerken tegen het einde van het thema. We slaagden er allemaal in. 🙂

We bekeken uiteraard ook de film van Sneeuwwitje en de 7 dwergen. Af en toe zette juf het geluid wat stiller omdat de spanning soms te snijden was. 🙂

Tijdens de godsdienstmomenten vertelde juf het sprookje van Vrouw Holle. We kregen er niet genoeg van en vroegen elke dag aan juf om het sprookje nog eens te vertellen. Aansluitend maakten we kennis met het verhaal van de barmhartige Samaritaan. We probeerden om elke dag Samaritaan te zijn en hulp te bieden aan de mensen rond ons heen.

Wil je graag ons themaversje eens horen? Klik dan op onderstaande link! 🙂

https://youtu.be/dExI3xWD9u8