Appeltje rond voor in mijn mond!

De kindjes zijn momenteel in de ban van ons Franse goeiemorgenlied! Via onderstaande link kan je het filmpje es bekijken. 😉

lied – bonjour – YouTube

Het thema Sneeuwwitje werd opgedeeld in deelthema’s. Het eerste deelthema was ‘de appel’.

We onderzochten welk toestel het handigst en snelst is om een appel in stukjes te verdelen. We probeerden een appelverdeler, appelboor en appelschiller. We waren onder de indruk van de appelschiller, zoooooo’n lange schil! We proefden lekker zoete appels, maar ook zure. En de schillen? Die deden we in onze compostbak. En na een weekje gingen we kijken hoe de schillen veranderd waren.

We ‘krullebolden’ een boom en maakten er een appelboom van. Iedereen maakte een heksje door gebruik te maken van verschillende vormen. Juf gaf de opdracht om een heel gemene heks te creëren, net zoals in het sprookje van Sneeuwwitje. Het resultaat is best griezelig hoor! 🙂

Het huisje was het favoriete plekje van iedereen, want daar konden we het sprookje naspelen. We konden er ook toverdrankjes brouwen, sokken wassen, diamanten sorteren,… Verder konden we tijdens de deelgroepen appeltjes boetseren in de knoeihoek, appelbingo spelen in de letterhoek, een appel prikken in de motoriekhoek, … We leerden ook herfstvruchten wegen met de balans a.h.v de zware olifant en het lichte pluimpje.

Tijdens de godsdienstmomenten maakten we kennis met Appeltje. Omdat ze een bruine vlek had was ze bang dat ze niet verkocht zou worden in de fruitwinkel. Maar we leerden dat iedereen uniek is, hoe je er ook uitziet. We maakten fruitsalade, want in een fruitsalade kan elke vrucht zichzelf blijven. Dat willen we ook!

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager