Bezoek aan Cozmix.

Vandaag bezochten we Cozmix, de volksterrenwacht op het domein Beisbroek in Brugge.

We maakten eerst een koffer om naar de maan te vliegen. De kleuters mochten voorwerpen sorteren: wat hebben we wel of niet nodig op de maan? Daarna onderzochten we de werking van een verrekijker: iets die klein is in de verte, kan je groter zien met een verrekijker. De kleuters moesten raden wat de juf toonde in de verte en de juiste kleurplaat inkleuren.

De hongerige maagjes werden daarna gestild. 🙂 Er was ook nog wat tijd over om buiten te ravotten op het prachtige domein!

Na de middag keken we naar de 3D film Polaris op het fulldome systeem. Pinguïn en ijsbeer onderzoeken hoe dag en nacht ontstaat en maken een raket om te vliegen naar het heelal. Daarna klommen we helemaal naar boven in de top om door de telescoop te kijken, maar daarvoor moesten eerst de luikers opengedraaid worden.  Als afsluit deden we nog een planetenspel.  Kortom, het was een fantastische belevenis!

 

De Bever Centrum

Kleuter, 1e, 2e en 3e leerjaar

4e, 5e en 6e leerjaar

De Bever Kapelhoek

Kleuter en lager